18 depozite de deșeuri ilegale în Vânătorii Mici

USR Vânătorii Mici a identificat depozitele ilegale de deșeuri de pe raza comunei: 18 depozite de deșeuri acoperind 3,8 hectare *, vizibile din satelit.

O parte dintre depozite ne erau cunoscute deja de ceva vreme, celelalte au fost găsite cu ajutorul cetățenilor care s-au implicat în aceasta acțiune, iar restul prin analiza imaginilor satelitare.

Multe deșeuri sunt îngropate de cei care le aduc, pentru a-și ascunde fapta. În mai multe locuri am găsit gropile deja săpate pentru a primi gunoiul.

Pe lângă obișnuitele deșeuri din construcții și pet-uri, găsim depozite de animale moarte, intrate în putrefacție, care pot pune în pericol sănătatea locuitorilor (vezi Depozit animale moarte Corbeanca). Persoanele care le-au aruncat nici nu s-au sinchisit să îndepărteze crotaliile (plăcuțele de identificare ale animalelor) în baza cărora se poate afla imediat proprietarul acestora, dovadă a indiferenței autorităților la aceste fapte, ca să nu spunem a complicității.

Unele depozite sunt deja acoperite cu pământ, așa înțelege primăria comunei să facă ecologizarea lor.

În anul 2018 am sesizat Garda de Mediu cu privire la excavările și depozitul de deșeuri creat în urma excavărilor de la podul peste Neajlov de pe strada Gârlei. În urma sesizării, Garda de Mediu a dispus ecologizarea amplasamentului. Primăria a îngrămădit tot gunoiul în groapă și a pus deasupra pământ.

Depozite uriașe de deșeuri, excavări ilegale, diguri de protecție furate, mutări de râuri – o comună în care protecția mediului nu pare să conteze pentru autorități.

Un comentariu la „18 depozite de deșeuri ilegale în Vânătorii Mici

  1. Pingback: Basculantă din Vânătorii Mici confiscată în București pentru abandonare ilegală de deșeuri - USR Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *