USR Giurgiu

Basculantă din Vânătorii Mici confiscată în București pentru abandonare ilegală de deșeuri

În urma unei acțiuni, polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au constatat că dintr-o autoutilitară au fost abandonate deșeuri rezultate din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale din Sectorul 5. Persoana în cauză a fost sancționată cu 30.000 de lei, iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată.

Basculanta cu numărul de înmatriculare GR-94-GSB a mai fost suprinsă în anul 2018 descărcând deșeuri pe malul Neajlovului, în comuna Vânătorii Mici, județul Giurgiu. Deși am semnalat acest lucru autorităților locale la vremea respectivă, acestea nu au luat nicio măsură.

Acesta a fost mesajul nostru către Primăria Vânătorii Mici în august 2018: „Lângă podul de pe strada Gârlei din Izvoru, în lunca Neajlovului, acolo unde pasc animalele satului, atâtea câte mai sunt, zilnic basculante întregi aruncă ilegal gunoi.Ce face primăria? Pe banii contribuabililor, vine și nivelează, îngropând gunoiul în luncă. După care, basculantele aruncă mai încolo. La nici 200 m de groapa veche, a început o alta, și tot așa vor continua.Domnule primar, de luni de zile nu ați luat nicio măsură pentru prevenirea aruncării necontrolate și ilegale a gunoaielor. Uneori am impresia că sunteți de acord și favorizați poluarea și cheltuirea banilor de la buget.Cât trebuie să așteptăm să luați măsuri? De exemplu, să faceți demersuri pentru identificarea mașinii din imagine, care aruncă gunoi? Să supravegheați și să amendați pe cei care încalcă legea?

În ultimii ani, în Vânătorii Mici au fost numeroase cazuri de deșeuri îngropate în islazul comunal sau abandonate pe malul râurilor. Sperăm ca aceste semnale să descurajeze pe viitor persoanele care vor să profilte de pe urma acestor activități de poluare a mediului.

Basculanta GR-94-GSB aruncând deșeuri pe malul Neajlovului în 2018
Aceeași basculată confiscată de poliție în 2021
https://youtube.com/watch?v=xp28u_-zM-o
Postare prin care atrăgeam atenția primăriei în anul 2018 în legătură cu aruncările necontrolate de deșeuri pe malurile râurilor și pe islazul comunal

Vezi și alte articole pe acest subiect:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *