USR Giurgiu

Deșeuri de la o societate comercială din București aruncate pe malul Neajlovului în Vânătorii Mici

Deșeurile unei societăți comerciale aruncate pe malul Neajlovului în Vânătorii Mici

În zona Vânătorii Mici verificăm periodic situația deșeurilor abandonate în natură, în încercarea de a stopa acest fenomen.

În data de 23.01.2021 am găsit pe malul Neajlovului, chiar lângă podul care leagă satul Izvoru de Cupe (sate care fac parte din comuna Vânătorii Mici, județul Giurgiu), lângă cimitir, mormane de gunoaie aparținând, la prima vedere, unei societăți comerciale: cutii de diverse ambalaje pentru marfă, lăzi, etc.
Căutând mai atent printre aceste deșeuri, presupunerea ni s-a confirmat, între ele găsind o cutie cu bonuri fiscale ale unei societăți comerciale din București: SC Deco Horeca SRL (cod fiscal 15715348).

În acest loc se aruncă de ani de zile tot felul de deșeuri (menajere, din construcții, organice), periodic primăria mulțumindu-se să le îngroape în pământ, neluând alte măsuri pentru a descuraja aceste fapte. Fiind situat chiar pe malul Neajlovului, probabilitatea de infiltrare a unor substanțe periculoase în apa Neajlovului este extrem de mare. Depozitul este vizibil din satelit: vezi pe Google Maps

Nici în urma sesizărilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului la Garda de Mediu și la Apele Române situația nu s-a schimbat. S-au dat câteva amenzi „primăriei”, adică tot cetățenilor plătitori de taxe și impozite.

Am sesizat autoritățile competente și cu privire la acest caz și sperăm ca cei responsabili de poluarea mediului să răspundă, mai ales că avem un punct important de plecare în ceea ce privește identificarea lor, respectiv arhiva cuprinzând bonurile fiscale ale unei societăți comerciale în funcțiune.

Comuna Vânătorii Mici este cunoscută ca loc în care, sub privirile neputincioase sau complice ale autorităților, se aduc deșeuri din zona București-Ilfov și se aruncă pe cămpuri, pe malul apelor sau se îngroapă în pământ.

Vezi și alte articole pe acest subiect:

2 Comments

  1. […] deșeuri de la o societate comercială din București aruncate pe malul Neajlovului […]

  2. […] data de 24 ianuarie 2021, USR Vânătorii Mici a făcut o sesizare referitoare la abandonarea unor deșeuri aparținând unei societăți comerciale pe malul râului Neajlov, în comuna Vânătorii Mici. Sesizarea a fost adresată simultan mai multor instituții, printre […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *