Oameni noi pentru vremuri noi.


Niculae Voicu

pentru Primăria Florești-Stoenești.

Niculae Voicu are 55 ani, este căsătorit și are o fata de 28 ani. Ca absolvent al Academiei de Studii
Economice este economist ca profesie însa lucrează de peste 20 ani în achiziții pentru diverse
companii internaționale. Este membru fondator și președinte al filialei locale USR Florești-Stoenești
de 6 luni.
Experiența politica a început în 2018 când s-a înscris în USR, pe fondul nemulțumirii față de clasa politică
care a condus și conduce tara în acest moment.
Proiectele prioritare sunt continuarea modernizării infrastructurii din comună, asfaltare, rețea de gaze,
apa/canal, mai ales zonele adiacente care nu au fost cuprinse în proiectele anterioare ale primăriei.

Echipa USR Florești-Stoenești pentru Consiliul Local

Stradă cu stradă schimbăm Florești-Stoenești

Niculae Voicu

Niculae Voicu

Niculae Voicu are 55 ani, este căsătorit și are o fata de 28 ani. Ca absolvent al Academiei de Studii
Economice este economist ca profesie însa lucrează de peste 20 ani în achiziții pentru diverse
companii internaționale. Este membru fondator și președinte al filialei locale USR Florești-Stoenești
de 6 luni.
Experiența politica a început în 2018 când s-a înscris în USR, pe fondul nemulțumirii față de clasa politică
care a condus și conduce tara în acest moment.
Proiectele prioritare sunt continuarea modernizării infrastructurii din comună, asfaltare, rețea de gaze,
apa/canal, mai ales zonele adiacente care nu au fost cuprinse în proiectele anterioare ale primăriei.

Georgeta Neacșa

Georgeta Neacșa

Georgeta Neacșa are 42 de ani este căsătorita și mama a 3 copii, de profesie contabil este o persoana perserverentă și are bune cunoștinte de administrație publica. Totul a fost posibil prin pasiunea și ambiția cu care și-a exercitat profesia de contabil în Primăria Florești-Stoenești în perioada 2003-2014.
Este unul din membrii fondatori al filialei locale, neezitând să se înscrie în USR. Este o persoana valoroasa fiindcă aduce cu ea experiența și cunoștințele din administrația locală, ajutând la
construirea programului de guvernare a USR pentru administrarea buna a localităților din comuna.
Susține dreptul elevilor de liceu la un transport gratuit și civilizat, dar și dezvoltarea infrastructurii administrației publice locale prin digitalizare și eficientizare a serviciilor primăriei.

Liliana-Claudia Tache

Liliana-Claudia Tache

Liana Claudia Tache are 27 de ani, este necăsătorită, de profesie economist în științe economice, stagiar Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. A obținut certificat de competente antreprenoriale în anul 2019, fiind o persoana care are încredere în forțele proprii, responsabila și perseverenta. Are o experienta de peste 6 ani în domeniul financiar-contabil și
lucrează într-o companie multinațională care deține unul dintre cele mai mari lanțuri de retail.
Este membru fondator al filialei USR Florești-Stoenești și de curând a fost desemnată responsabila cu recrutarea și resursele umane din filiala.
Ca și consilier dorește să susțină proiecte civice și culturale, să contribuie la transformarea unui
sistem administrativ eficient, cat mai transparent și mai puțin birocratic.

Vasile State

Vasile State

Vasile State în vârsta de 52 ani, căsătorit și tata a 2 copii de 19 și respectiv 25 de ani, este un bun părinte care și-a crescut alături de soție ambii copii cu o grijă și o moralitate deosebită, fiind un exemplu pentru ceilalți din generația lor.
A absolvit școala profesionala ca mecanic mașini și instalații frigorifice, iar meseria de frigotehnist a urmat-o câțiva ani buni la început dar datorită schimbărilor economice a ales sa lucreze în construcții, meserie îmbrățișată de mulți consăteni de la noi. Este un om muncitor și loial cauzelor în care crede, de aceea a ales să se alăture echipei USR înca de la început, fiind unul din membrii fondatori ai filialei.
Are mai multe proiecte în care dorește să se implice și sș le susțină, una dintre cele mai
importante este modernizarea școlilor și grădinițelor cu grupuri sanitare corespunzătoare.

Costel Ioniță

Costel Ioniță

Costel Ioniță are 53 de ani, este căsătorit, are un băiat de 26 ani, absolvent de scoala post liceala, de profesie electrician cu experiență de peste 30 ani. Lucrează la o instituție bugetară, de aceea știe multe din ceea ce înseamna viața de bugetar cu toate bunurile și neajunsurile ei.
Este un om onest, spune lucrurilor pe nume și nu se ascunde după aparențe. Este membru USR din vara anului trecut.
Unul din proiectele pe care dorește să le susțină și să le promoveze este legat de ecologie, managementul deșeurilor reciclabile făcute cu responsabilitate de către firmele de salubrizare și nu cum se întâmplă acum să fie aruncate în cutii improprii de colectare amplasate doar pe anumite străzi sau din păcate de cele multe ori sunt aruncate pe câmp și la marginea satului.

Ionuț Badea

Ionuț Badea

Ionuț Stelian Badea. Are 30 de ani, este căsătorit, proaspăt tătic al unei fetite. Este licențiat în drept și alături de tatăl lui conduce o firma de construcții. Momentan are lucrări în Germania, dar asta nu l-a oprit să revină în țară și să se înscrie în USR. Este dornic sa facă schimbări în bine în comuna noastră, mai ales prin perspectiva pe care i-a oferit-o șederea peste hotare, luând exemplele de acolo despre
cum o comunitate poate sa devina înfloritoare și prospera. Este membru USR de 8 luni și a venit cu ganduri frumoase pentru a milita pentru dezvoltarea comunei.
Pe lângă multe proiecte pe care ar dori să le susțină este și cel pentru amplasarea unui sistem de monitorizare video a comunei, în vederea supravegherii zonelor intens circulate, în apropierea școlilor și grădinițelor, dar și protecției mediului, mai ales monitorizarea zonelor roșii în care sunt aruncate gunoaie menajere, resturi de construcții (moloz), deșeuri periculoase sau deversări ale
vidanjelor.

Proiectele noastre pentru comuna Florești-Stoenești

Infrastructura rutiera, reteaua de gaze, apa si canalizare

Infrastructura rutiera, reteaua de gaze, apa si canalizare

Dezvoltarea infrastructurii rutiere precum si a retelei de gaze, apa si canal comunale este necesara
pentru toti locuitorii sai si este unul prioritar pentru Alianta USRPLUS.
Proiectele de infrastructura pe care le vom elabora trebuie sa corespunda normelor si standardelor europene, nu ne mai permitem sa asfaltam sub standarde fiindca vor fi lucrari de slaba calitate si va duce la cheltuieli periodice din bugetul local pentru intretinerea drumurilor si soselelor.

Prioritatea zero pentru orice primar care va prelua administratia primariei este finalizarea proiectului de constructie a podului peste raul Sabar in satul Palanca. Lucrarile la pod au inceput in noiembrie 2019 fiind subiectul nemultumirii populatiei din Palanca dar nu numai a lor.

Infrastructura rutiera este una slab realizata sub standarde iar cea pietonala este aproape inexistenta, circulatia desfasurandu-se cu dificultate pe principalele sosele ale comunei, existand riscuri majore de accident mai ales pentru pietoni si biciclisti.
Construirea unei infrastructuri adecvate conform standardelor pe soseaua principala care traverseaza cele 3 sate, se va face prin amplasarea rigolelor (santurilor) de colectare a apei pluviale a unei piste de biclicsti dar si a trotuarelor care va creste siguranta rutiera, a cetatenilor si a conducatorilor auto.(vezi foto)
Treceri de pietoni suprainaltate la intersectia principalelor sosele si strazi, in aproprierea scolilor, gradinitelor, institutiilor principale din sate (primarie, dispensare, biserici) sau magazine/spatii comerciale este un alt proiect privind siguranta pietonilor.

Suntem in anul 2020 iar reteaua de gaze introdusa in anii 2007-2008 si extinsa ulterior in cateva etape nu acopera in totalitate strazile satelor.
In continuare avem un numar important de strazi secundare care nu fost racordate aceasta retea iar introducerea lor pe propria cheltuiala a locuitorilor de pe acele strazi este prea costisitoare pentru buzunarele satenilor.
Extinderea retei de gaze pe strazile adiacente si secundare, precum si finalizarea retelei de apa curenta este alta prioritatea Aliantei USRPLUS si se poatre face cu finantare prin programele PODD de la Uniunea Europeana.

Reteaua de apa care a ca fost construita in ultimii 2 ani o putem considera nefinalizata atata timp cat nu exista nici macat un robinet prin care sa curga apa. Deasemenea aceasta retea nu a fost extinsa pe anumite strazi,
Proiectul de canalizare care a fost elaborat cu ceva timp in urma, stagneaza in stadiul de proiect fara a fi facut primii pasi spre licitatia de contractare a executarii lucrarilor.
Stiu ca sunt voci care spun ca nu depinde numai de autoritatile locale continuarea acestui proiect, ca este in sarcina antreprenorului general sa duca la bun sfarsit a proiectului dar imi asum toata responsabilitatea afirmand ca autoritatile noastre ar fi putut face mai mult si sa intreprinda toate diligentele catre acest antreprenor pentru avansarea proiectului in comuna noastra.

Pentru ca fiecare ulita, strada si sosea asfaltata care vor avea acces la gaze si apa/canalizare este un prim pas spre dezvoltarea unitara si durabila a comunei.

De aceea, eu impreuna cu candidatii la consiliul local din partea Aliantei USRPLUS, in cazul ca vom fi votati, ne angajam ca vom depune toate eforturile si diligentele pentru realizarea si dezvoltarea acestei infrastructuri, si vom milita pentru accesarea fondurilor europene rambursabile si nerambusabile disponibile in Bugetul multianual de dezvoltare pentru 2021-2027.

Administrație locală

Administrație locală

Este vorba despre reformarea administratiei publice, digitalizarea serviciilor si asigurarea transparentei decizionale.

Serviciile administrative trebuiesc modernizate si eficientizate la nivelul primariei astfel incat sa simtim ca suntem in 2020.
Aparatul administrativ trebuie reformat astfel incat birocratia sa fie minimizata pe cat posibil.
Aceste puncte pot fi posibil de realizat numai prin implementarea unor sisteme informatice performante si interconectate la platforme de gestiune a platilor online (Ghiseul.ro) dar si la alte sisteme centralizate create la nivel de Administratie Publica Judeteana si Centrala.
Modernizarea infrastructurii IT in cadrul primariei este necesara prin amplasarea a unui server propriu care sa asigure securitatea si continuitatea datelor prelucrate de catre functionarii publici din cadrul primariei dar si implementarea unei retele proprii de internet de mare viteza prin fibra optica care sa asigure independenta accesului la date si informatii fata de operatorii actuali de cablu care sunt prezenti pe raza comunei.
Eliminarea si simplificarea anumitor activitati si procese din cadrul primariei astfel incat numarul documentelor sa fie minimizat cat mai mult posibil insa cu respectarea legislatiei in vigoare.
Cu alte cuvine sa nu mai trebuiasca sa mergem la primarie pentru orice document ci pentru cei care au posibilitatea sa comunice cu administratia primariei dar si sa depuna cererile pentru anumite documente sa o poate face online sau prin email si sa primeasca raspunsul in acelasi mod.
Timpul este pretios pentru noi toti, iar aceste masuri nu fac decat sa scurteze timpul de asteptare dar si eliminarea deplasarii catre institutia primariei, reducand interactiunea si respectand distantarea fizica dintre persoane.

Asigurarea de cursuri de instruire si perfectionarea in operarea calculatoarelor pentru angajatii primariei astfel sa-si poate insusi cunostintele necesare operarii corecte a tehnicii si tehnologiei IT din primarie (calculatoare/imprimante).
Finantarea pentru dezvoltarea infrastructurii IT din primarie si comuna se pot face cu bani NERAMBURSABILI prin Programele Operationale POCID, WIFI FOR YOU si EUROPEAN GIGABYTE SOCIETY de la Uniunea Europeana.

Alt punct in acest capitol ar fi asigurarea transparentei decizionale, conform Legii 215/2001, prin comunicarea din timp a sedintelor de consiliul local astfel incat orice cetatean sa poate participa liber la sedintele ordinare si extraordinare.
Ordinea de zi a ședinței consiliului local se aduce la cunoștință locuitorilor comunei sau ai orașului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate cu cel putin 5 zile inainte pentru cele ordinare si 3 zile pentru cele extraordinare.
Avem dreptul sa fim informati corect despre tot ce se intampla la nivelul consiliului local, despre hotaririle si deciziile luate in numele cetatenilor de catre alesi acestora.

USR ca partid parlamentar militeaza permanent pentru debirocratizare si transparetizare prin depunerea a 7 proiecte de lege depuse in Parlament. Asta imi da convingerea ca punctele de mai sus pot fi realizabile in mandatul meu.

Sanatate

Sanatate

Criza prin care tocmai trecem este una care ne-a dat de gandit cat de important este sistemul de sanatate publica din Romania.
Infrastructura (cladirile) si echipamentele sunt cruciale pentru desfasurarea in bune conditii a actului medical de catre medici si personalul medical din cadrul Centrului Medical de Permanenta si al dispensarelor existente in comuna prin programul POS.

In acest sens, propunerea noastra este ca prin colaborarea cu managerii institutiilor medicale de pe raza comunei sa identificam nevoile pentru modernizarea infrastructurii si echiparea cu aparatura noua, performanta.
Banii necesari acestor investitii sunt disponibili deja prin Programele de dezvoltare POS de la Comunitatea Europeana dar si in bugetul de 750 miliarde de euro suplimentat in aceasta primavara de catre Comisia Europeana datorita crizei mondiale declansate de noul Coronavirus COViD19.

Educatie si cultura

Educatie si cultura

Copiii sunt viitorul nostru, prin ei asiguram dezvoltarea continua a comunei si a societatii.
Cultura si educatia ne ajuta sa ajungem la un nivel superior de gandire si manifestare astfel incat sa aduca cat mai multa bucurie si satisfactie in vietile noastre.
Dar acestea pot fi realizate doar cu o infrastructura adecvata, cu o baza educationala modernizata si dascali care sa fie atrasi pe masura si sa predea in scoli moderne.
Modernizarea scolilor cu laboratoare, sala de sport, grupuri sanitare conforme cu normele de igiena precum si cu dotarea cu echipamente corespunzatoare este una din prioritatile noastre la primarie si acestea se pot realiza prin programele POCU si cu fonduri nerambusabile (Grant-uri) de la Comunitatea Europeana.
Pe exercitiul financiar 2021-2024 vor fi disponibile aprox. 16 miliarde de euro nerambursabili pentru refacerea, modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale, implementarea orelor educative-vocationale, afterschool si ateliere interdisciplinare.
Acesti bani se pot accesa prin depunerea proiectelor elaborate de primarii direct si fara multa birocratie catre Uniunea Europeana. Europarlamentarii USRPLUS vor oferi sustinerea lor pentru elaborarea si depunerea documentatiei pentru astfel de proiecte.

Sarbatoarea culturala “Zilele comunei”, candva un eveniment tinut de comunitate, este acum uitat si abandonat. Este o forma de relaxare si buna dispozitie pentru a tine comunitatea inchegata, de a sarbatori cum se cuvine numele comunei cu posibilitate de atragere a unor potentiali vizitatori si de a face cunoscut potentialul acestei comunitatii.
Asemenea manifestari culturale pot fi un bun prilej de a dezvolta micile afaceri din zona si se pot organiza prin sponsorizari sau parteneriate cu primaria.

Mediu

Mediu

Protectia mediului inconjurator este alta prioritate a Aliantei USRPLUS.
Natura este cea care ne ajuta sa traim ca fiinta. Atat timp cat vom avea grija de ea (de natura), vom avea grija de noi.
Exista nenumarate cazuri si situatii care nu ne fac placer si nici onoarea sa vorbim despre ele, cazuri in care am calcat in picioare “drepturile” mediului inconjurator: defrisari, deviatii ale cursurilor apelor, aruncarea gunoiului si deseurilor pe campuri sau ape si exemplele pot continua.
Acest trend se datoreaza pe fondul slabei informari a populatiei, calitatea slaba a serviciilor de salubrizare, inexistenta unui program de administrare a deseurilor reciclabile implementat la nivel de comuna si lipsa metodelor de atragere a cetateanului in strangerea si reciclarea deseurilor provenite din gospodarii.
In acest moment, serviciile de salubrizare sunt asigurate de catre o firma de salubrizare agreata si selectata de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) prin programul “Management eficient pentru un judeţ curat” infiintat in 2008.
Parteneriatul la aceasta asociatie este unul pagubos pentru primaria, care obliga primaria la plata unui cuantum de 160 lei per gospodarie in 2020, pentru aceste servicii dar si primirea unei redevente pentru ceea ce inseamna materialul reciclat la nivel de comuna, ceea ce nu se intampla cel putin in momentul de fata.
Credem ca in situatia de fata, primaria plateste mult fara sa primeasca in mod echitabil ceva in schimb cum ar fi serviciile de salubrizare de calitatea si programe de colectare selective astfel incat sa diminuam gunoiul menajer predat la tomberon.

Solutiile mele pentru cresterea colectarii gunoiului si deseurilor reciclabile cat si diminuarea aruncari de gunoi si alte materiale pe campul si terenurile din imprejurimile comunei sunt:

- gasirea unei solutii de iesire din aceasta asociatia si gasirea unui partener autorizat pentru prestarea serviciilor de salubrizare

- gasirea unor metode de recompensare a gospodariilor care predau deseurile reciclarebile prin colectarea selective;

- extinderea instalatiei de monitorizare video a comunei si identificarea deversarilor de deseuri si gunoi in afara localitatii, pedepsirea celor care vor fi prinsi pentru astfel de fapte;

- ecologizarea zonelor infestate prin actiuni civice organizare de activisti si ONG-uri si in parteneriat cu primaria.

- intretinerea spatiilor verzi (parcurilor) din interiorul satelor prin sadirea unor copaci ornamentali.

Mediu de afaceri

Mediu de afaceri

Potentialul dat de amplasarea comunei in proximitatea autostrazii A1 ofera premisele dezvoltarii mediului de afaceri in zona. Deasemenea, forta de munca disponibila in zona ofera o buna sansa locuitorilor pentru a munci in proximitatea locuintei, nemaifiind nevoie sa faca naveta la zeci de km distanta.
O solutie ar fi identificarea terenurilor si cladirilor disponibile pentru atragerea investitorilor si dezvoltarea afacerilor in comuna este prima masura de luat in acest caz.
Dezvoltarea unui parc logistic asemanator din zona Km 25 al autostrazii A1 este un exemplu de a dezvolta zona din punct de vedere economic.

Avand in vedere vecinatatea comunelor cu vechime cultivarea legumelor cum ar fi Poiana, Breazoiele si Lunguletu, exista posibilitatea de organizare a unui targ de legume-fructe, grane si animale, targ care a fost candva prezent in zona Florestiului.
Acest targ are rolul de a inlesni schimbul comercial in zona noastra si care pot ajuta economic localnici si fermierii din zona.
Deasemenea poate fi posibila deschiderea unor mici targuri cu ocazia sarbatorilor de Craciun, Sarbatorarea Recoltei care poate agrena comerciantii din zona, prin vanzarea de produse specifice sezonului.

Sport și relaxare

Sport și relaxare

O minte sanatoasa intr-un corp sanatos!
Echipele de fotbal ale comunei au fost intotdeauna subiectul comun al multor iubitori de sport.
Baza sportiva si terenurile vor fi in atentia noastra, mijlocind astfel pregatirea si participarea echipei la campionatul din divizia a 5-a nationala.
USR doreste sa vina cu mai mult decat atat: incurajarea sportului de masa printr-un proiect de construire si amenjare a unei baze sportive cu teren sintetic, multifunctional.

Sustinerea activitatii asociatiilor de columbofilie din comuna si identificarea posibilitatii de organizare a unei expozitii cu ajutorul unei asociatii de profil este un alt punct pe agenda noastra.

Zona, relieful si imprejurimile (padurea Silistoare si Zavoi, albia raului Arges) ne ofera posibilitatea organizarii unui concurs anual de ciclism off-road sustinut de primarie in colaborare cu organizatiile de specialitate.
Traseul este adresat copiilor si juniorilor, dar adolescentilor si adultilor, celor avansati in mersul cu bicicleta, cu puncte de control in zona satelor.
Este un prilej bun de a atrage copii si adolescentii in zona sportiva, iar pentru ceilalti cetateni ocazia sa se bucure de sarbatoarea acestui sport.
Aceste activititati pot fi sustinute de la bugetul primariei dar si prin atragerea de sponsori si investitori prin parteneriat public privat.

Susține-ne pentru o comună mai bună