USR Giurgiu

Hoția zilei: Răsuceni

Hoția zilei de astăzi vine din comuna Răsuceni, județul Giurgiu.

Firma Laro&Das Construct SRL, cu sediul in Răsuceni, a construit în 2019 un teren de fotbal în valoare de 378.150,00 RON (79.203,67 EUR).

Comparație făcută cu alte două atribuiri directe din SEAP https://www.e-licitatie.ro/pub/direct-acquisitions/list/1

Achiziția a fost făcută prin atribuire directă (fără licitație). Este foarte interesant cum o firmă ce are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase poate fi aleasă, cu bună știință, pentru construirea unui teren de fotbal. Elevii pentru care s-a construit terenul se încălzesc cu sobe, școala nu are încălzire centrală, iar toaleta lor este în curte.

Firma are înregistrați 4 angajați și un profit pe 2019 de 255.300 RON. În total, în perioada 2019-2020, firma Laro&Das Construct SRL a încasat de la Primăria Răsuceni 1.234.213 RON.

Până în anul 2015, administratorul firmei a fost Sufragiu Loredana (fostă Dobrică). În 2015 aceasta a cedat acțiunile firmei către Dobrică Dănuț (probabil fratele dânsei) care este administratorul firmei și în ziua de astăzi. Sufragiu Loredana este cumnată cu Sufragiu Monica (Secretarul General al primăriei Răsuceni-numirea secretarului se face de către prefect pe baza propunerilor consiliului local, la inițiativa primarului). Atât Loredana cât și Monica sunt cununate de primarul comunei Răsuceni, primar PSD la data construirii terenului și în momentul de față primar PNL, Costel Spălatu.

Extras din Monitorul Oficial

Vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați dacă atribuirea acestui contract a fost făcută corect, imparțial și spre binele comunității (având în vedere sumele cheltuite din banii publici).

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #USRPLUSinParlament #Romaniefarahotie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *