USR Giurgiu

Livrăm ce am promis: 300 parlamentari și parlament unicameral

Președintele Senatului, senatorul USR PLUS, Anca Dragu, a anunțat joi înființarea unei comisii parlamentare comune pentru punerea în aplicare a referendumului din 2009. Atunci românii au votat pentru un parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari.

Buletine de vot, pregătite pentru alegători cu ocazia primului tur al alegerilor prezidențiale și la referendumul privind reducerea numărului de parlamentari și schimbarea structurii bicamerale a Legislativului, în Sibiu, duminica, 22 noiembrie 2009. ANA POENARIU / MEDIAFAX FOTO

Întreg procesul de reducere a numărului de parlamentari este unul anevoios, poate dura destul de mult și implică modificarea Constituției.

În comparație cu alte țări europene cu o populație mult mai mare, numărul de parlamentari ai României este enorm și adesea ineficient asemenea multor instituții ale statului.

ȚarăLocuitoriParlamentariFormă parlament
Germania83 milioane709Unicameral
Franța66 milioane925Bicameral
Italia60 milioane945Bicameral
Spania46 milioane616Bicameral
Polonia38 milioane560Bicameral
România19 milioane465Bicameral
Belgia11 milioane190Bicameral

Suflul nou, plin de profesionalism, adus de USR PLUS în politica românească face ca lucrurile să se miște în interesul cetățeanului iar acesta este doar începutul.

Senatorul Anca Dragu este de profesie economist și a fost ministru al Finanțelor în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017. A fost primul ministru al Finanțelor care a dezvoltat o platformă publică dedicată cheltuielilor bugetului general, un instrument care a contribuit semnificativ la creșterea transparenței finanțelor publice.

Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.

Anca Dragu a dobândit experiență în decursul celor 24 de ani de activitate profesională atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat. A fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României și a făcut parte din echipa de conducere E.ON România

Dacă și tu dorești să pui umărul la schimbarea României ne poți scrie pe https://usrgiurgiu.ro/contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *