Alege dezvoltare, alege #oameninoi


Corina Pieleanu

pentru Primăria Răsuceni.

Mă numesc Corina Pieleanu, am 35 ani, sunt mamă și soție. Mama mea este născută în Răsuceni iar tatăl este preot de mai bine de 18 ani în localitate, iar începând cu anul 2019 sunt oficial cetățean al comunei Răsuceni. Încă de tânără mi-au plăcut provocările, după ce am absolvit Facultatea de Litere am terminat Școala Postliceală Sanitară iar acum am acceptat o nouă provocare, aceea de a candida la alegerile locale pentru funcția de primar în comuna Răsuceni din partea Alianței USRPLUS.

Ceea ce m-a determinat să intru în politică:
- noroaiele până la gleznă din fața caselor noastre
- șoselele neasfaltate iar cele puține asfaltate pline de gropi
- gunoaiele uitate de administrație prin șanțuri
- lipsa încălzirii centrale în școli
- lipsa locurilor de muncă din localitate, localnicii fiind nevoiți să petreacă ore pe drumul între locul de muncă și casă
- lipsa unui doctor de familie în comună
- aroganța și sfidarea aleșilor locali care și-au urmărit propriul interes și nu al comunității.
După două mandate ar fi o greșeală profundă să credem că cei care ne-au adus aici ne vor salva!
Ceea ce mă recomandă pentru funcția de primar:
- Dorința de schimbare
- Experiența acumulată la actualul loc de muncă
- Cunoștințele acumulate în perioada studiilor universitare
- Cursurile de administrație locală și atragere fonduri europene la care am participat în perioada de când sunt membră USR.
Nu vreau să promit lucruri care sună bine, pe care le auzim din patru în patru ani, urăsc minciuna. Însă promit că mă voi implica cu 100% în rezolvarea problemelor enumerate mai sus spre deosebire de actualul primar a cărui loc de muncă principal este 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐚 asociație.

Pe lângă implicare îmi iau angajamentul să găsesc soluții inteligente pentru rezolvarea problemelelor comunității, pentru rezolvarea problemei locurilor de muncă am identificat două soluții ce își propun să ajute la redeschiderea fermei de struți din localitate, puteți citi mai multe pe https://usrgiurgiu.ro/solutii-pentru-comuna-rasuceni/. Ferma poate genera până la 60 locuri de muncă.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră vom reuși să îndreptăm greșelile făcute de vechea clasa politică în ultimii 30 ani!

Echipa USR Răsuceni pentru Consiliul Local

Corina Pieleanu

Corina Pieleanu

Claudiu Reuțchi

Claudiu Reuțchi

Natalia-Daniela Reuțchi

Natalia-Daniela Reuțchi

Ilie Petrică Neacșu

Ilie Petrică Neacșu

Paula Ilie

Paula Ilie

Ioana Pieleanu

Ioana Pieleanu

Mihăiță Odagiu

Mihăiță Odagiu

Proiectele noastre pentru comuna Răsuceni

Transpareță în primărie

Transpareță în primărie

Corupția este un abuz, activ sau pasiv, al funcționarilor publici (fie numiți fie aleși), în scopul obținerii de avantaje financiare private sau de alte beneficii.

Cât la sută din spațiul instituțiilor publice este corupt? Nu există studii clare. În toate studiile, românii cred, în proporții variind de la 70% la 80%, că spațiul public - de la administrație, până la politie și Parlament - este corupt.

Cum putem evita faptele de corupție din administrația locala?

Răspunsul este prin transparentizarea deciziilor luate de administrația locală.

Soluția noastră este transmiterea ședințelor de consiliu local online astfel încât cetățenii să fie la curent în timp real cu deciziile luate de administrația locala și să poată semnala eventualele fapte de corupție.

Înscrierea în cartea funciară a construcțiilor

Înscrierea în cartea funciară a construcțiilor

Legea Autorizației de Construire 50-1991 actualizată în 2020 prevede la art. 37, alin 6, că pot fi acordate drepturi de proprietate cu înscrierea în cartea funciară și a construcțiilor care s-au realizat fără Autorizație de Construire cu ajutorul unei adeverințe/certificat de atestare a edificării.

Ne propunem ca în viitorul mandat să oferim asistență tuturor cetățenilor care se află în situația de neplăcută de a nu putea să își înscrie proprietățile în cartea funciara datorită indiferenței autorităților locale.

Oferirea de asistență pentru găsirea unui loc de muncă

Oferirea de asistență pentru găsirea unui loc de muncă

Ne propunem să ajută locuitorii comunei în găsirea unui loc de muncă, ne puteți contacta pe https://www.facebook.com/USRRasuceni și noi vă ajutăm să vă redactați CV-ul și să aplicați pentru un loc de muncă.

Sprijinirea investitorilor pentru a crea locuri de muncă

Sprijinirea investitorilor pentru a crea locuri de muncă

Prezența investitorilor în comună este esențială pentru dezvoltarea comunei.

Cu ajutorul unei hotărâri de consiliu local putem acorda reduceri de la plata impozitului companiilor care investesc peste 𝟱𝟬𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗘𝘂𝗿𝗼 în comună.

Soluția are mai multe precedente în țară și poartă denumirea de schema 𝗠𝗜𝗡𝗜𝗠𝗜𝗦, cu ajutorul ei putem încuraja investițiile în comună, inclusiv în ferma de struți și putem crea locuri de muncă sau putem crește bugetul primăriei pentru a putea implementa proiectele necesare îmbunătățirii nivelului de trai al locuitorilor.

Atragerea fondurilor europene

Atragerea fondurilor europene

Ne propunem ca în viitorul mandat să evaluăm personalul din primăria Răsuceni și pe cei ce doresc să îi trimitem la cursuri de specializare în atragerea de fonduri europene.

În perioada 2021-2027 se pot accesa fonduri europene pentru diverse programe cum ar fi:

Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) 2021-2027
Programul Operațional Sănătate (POS) 2021-2027
Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027

În cazul în care nu vom găsi doritori pentru a merge la cursuri de atragere fonduri europene în rândul personalului din primărie vom opta pentru contractarea unei companii care oferă servicii de consultanță în atragerea de fonduri europene și cu ajutorul căreia vom putea obține finanțarea necesară proiectelor noastre.

Audit cadastral

Audit cadastral

Tot mai mulți cetățeni au reclamat nereguli cu privire la cum au intrat în posesia terenurilor din comună anumiți baroni locali și cum au făcut ce au vrut din ele.

Odată câștigată primăria vrem să pornim un audit cadastral pentru a găsi toate neregulile și pentru a le îndrepta.

Siguranța cetățeanului

Siguranța cetățeanului

Conform raportului IPJ Giurgiu, emis la cererea USR Răsuceni,
în perioada ianuarie - iulie 2020 au fost reclamate cu 34% mai multe
infracțiuni decât în aceeași perioada din 2019.
Soluția noastră pentru descurajarea infracțiunilor este montarea
unui sistem de supraveghere video.

Siguranța pietonilor

Siguranța pietonilor

Trecerile de pietoni întârzie să fie făcute de actuala administrație,
lipsa acestora reprezentând un pericol real pentru toți cetățenii.

Ne propunem ca în viitorul mandat să acordăm o atenție sporită
când vine vorba de siguranța în trafic a cetățenilor prin trasarea
trecerilor de pietoni în apropierea punctelor intens circulate
din comună cum ar fi școli, biserici și stații de microbuz.

Ne dorim să luăm și alte măsuri pentru a spori siguranța în trafic cum ar fi:
- construcția de trotuare
- amplasarea de limitatoare de viteză pe drumurile intens circulate.

Gaze

Gaze

Europarlamentarii USR Cristian Ghinea și Vlad Botos consideră că România nu poate face pasul direct la utilizarea energiei verde, de la încălzirea cu cărbuni și lemne ci trebuie sa trecem printr-o fază intermediară. Au reușit sa treacă în Comisia pentru Dezvoltare Regională un amendament ca banii din Fondul pentru Tranziție Justă să poată fi utilizați pentru dezvoltarea rețelelor de gaze.

Soluția noastră este asocierea mai multor localități în ADI-uri (Asociații de dezvoltare inter-comunitare) și pe baza unui plan de dezvoltare pe termen mediu a acestor ADI se pot accesa fonduri europene pentru stația de depresurizare și rețeaua locală de distribuție.

Apă și canal

Apă și canal

Ne dorim ca într-un viitor mandat să rupem asocierea cu S.C. Euro Apavol S.A, o asociație controversată condusă de cuplul Firea-Pandele care de 7 ani nu am putut să implementeze o rețea de distribuție a apei în comună.

Soluția noastră este asocierea cu ADI Giurgiu, asociația care a reușit să implementeze rețelele de apă din comunele învecinate.

Sănătate

Sănătate

Discrepanțele în plată ajutoarelor sociale de invaliditate de la o lună la cealaltă ne fac să credem că acolo sunt probleme grave. Ne dorim să asiguram un serviciu de asistență medicală persoanelor invalide și modernizarea dispensarelor astfel încât să putem oferi servicii medicale tuturor cetățenilor. Personalul medical va fi stimulat pentru a petrece cât mai mult timp în comună prin acordarea de diverse beneficii.

Susține-ne pentru o comună mai bună