USR PLUS – prima lună de mandat

A trecut doar o lună de la alegerile parlamentare și USR PLUS oferă deja o mostră a cum ar trebui să se desfășoare guvernarea unei țări europene:

❖ Claudiu Năsui, ministrul Economiei, face demersuri pentru desființarea sau reorganizarea agențiilor, autorităților și instituțiilor care deși sunt finanțate cu bani publici sau beneficiază de privilegii de la stat, nu sunt în mod real în serviciul cetățeanului, ci doar sinecuri pentru oameni conectați politic (vezi cazul Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT)).

❖ Adriana Radu, reprezentanta ONG-ului SEXUL vs BARZA, care fusese exclusă fără temei și fără nicio explicație din Consiliul Economic și Social (CES), unde fusese aleasă ca membru cu 304 voturi, a fost repusă în funcție, peste 170 de ONG-uri și peste 12.000 de persoane semnând două petiții independente în acest sens.

Reprezentanții USR PLUS au ascultat vocea societății civile și au luat măsuri, implicându-se în semnalarea și remedierea acestei situații la nivel guvernamental.

❖ Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor din Piaţa Victoriei la protestele din 10 august 2018, s-a retras de la conducerea IJJ Prahova.

Retragerea lui Laurențiu Cazan este un gest așteptat de toată lumea, având în vedere modul în care acesta a acționat pe 10 august 2018.

❖ USR PLUS solicită explicații cu privire la cazurile recente de schimbare a directorilor de unități școlare cărora le expiră mandatul de manager școlar pe data de 9 ianuarie 2021. USR PLUS solicită, totodată, public stoparea acestor înlocuiri în teritoriu și identificarea soluției juridice necesare la nivelul Ministerului Educației.

❖ Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă a finalizat procesul de evaluare, contractare și de transmitere la Comisia Europeană a proiectului major Drum expres Craiova-Pitești.

Drumul expres Craiova Pitești va avea 121 de kilometri și va fi gata în maxim 2 ani. Valoarea totală a proiectului este de 5 miliarde de lei.

❖ Amânarea intrării în vigoare de la 1 ianuarie 2021 a pensiilor speciale. Rândurile pensionarilor speciali ar fi fost îngroșate cu zeci de mii de foști și actuali primari, șefi de consilii județene și adjuncții lor, dacă guvernul nu adopta o ordonanță de urgență prin care amână intrarea în vigoare a acestor privilegii nejustificate.

Acestea sunt doar câteva exemple din activitatea aleșilor USR PLUS. Imaginați-vă cum vor fi următorii 4 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *